wie zijn we

Over ons

Van Hoorn dierenspeciaalzaak is een echt familiebedrijf dat in 1968 werd opgericht door Jan van Hoorn. Zijn zoon Hendrik runt nu samen met zijn vrouw Loeke de winkel. Daarbij worden ze geholpen door paardenspecialist Rieneke en uiteraard steekt vader Jan ook nog regelmatig de handen uit de mouwen. Maak kennis met Jan & Loekie, Hendrik, Loeke, Rieneke en Thomas.

Jan en Loekie

Jan en Loekie

Het begon allemaal met Jan van Hoorn, zoon van een foeragehandelaar in Harpel. Zijn vrouw Loekie en hij hadden het plan om een dierenwinkel te beginnen in Vlagtwedde. In 1968 begonnen ze in de Schoolstraat met het verkopen van diervoeding. Maar daar bleef het niet bij. In de loop der jaren kwamen daar bloemen en tuinzaden bij, maar ook een slijterij, een supermarkt en een groenteafdeling. In 1979 verhuisde Van Hoorn naar de huidige locatie aan de Wilhelminastraat, in de oude molen. Toen kwam ook de paardensport erbij. Dat begon voorzichtig, maar groeide uit tot een breed assortiment van 200 m2. In 2011 besloot Van Hoorn zich te richten op de kern: de speciaalzaak voor huisdieren, hengelsport en ruitersport. Jan is inmiddels met pensioen, maar vindt het nog veel te leuk om af en toe mee te helpen.

“Ik vind het mooi dat Hendrik en Loeke de zaak voortzetten. Dat zelfs mijn jongste kleinzoon al enthousiast is over de winkel vind ik prachtig.”

Hendrik

Hendrik

Jans zoon Hendrik is van huis uit grootgebracht met de zaak. Vader Jan en moeder Loekie stonden samen in de winkel. Na een studie aan de HEAO en een jaar dienstplicht hoefde Hendrik niet lang na te denken over wat hij zou gaan doen: hij ging de winkel in. Daar voelt hij zich helemaal thuis. De afwisseling, het zoeken naar nieuwe producten en ervoor zorgen dat de administratie klopt – dat is Hendrik wel toevertrouwd. In zijn vrije tijd is Hendrik gek op vissen. Samen met zijn zoons trekt hij er graag op uit om langs de waterkant te genieten van de rust, de natuur, de zon en de dieren die voorbij komen.

“We volgen de trends en ontwikkelingen op de voet, zodat we altijd weer nieuwe dingen kunnen aanbieden. Daardoor kunnen we onze klanten blijven verrassen.”

Loeke

Loeke

Toen Hendrik in 1995 in het bedrijf stapte, trouwde hij ook met Loeke. Vijf jaar later werd hun eerste zoon Sander geboren. Dat was voor Loeke een mooi moment om ook mee te gaan helpen in de zaak. Loeke helpt klanten graag om de juiste producten te vinden en ze zorgt ervoor dat de winkel er gezellig uitziet. Loeke droomde er vroeger van om dierenarts te worden. Dat is er nooit van gekomen, maar de winkel is een goed alternatief. En ze heeft van kinds af aan al konijnen waar ze met liefde voor zorgt.

“Ik vind het heerlijk als mensen met een glimlach de winkel uitlopen, omdat wij ze goed hebben geholpen.”

Rieneke

Rieneke

Met haar passie voor paarden is Rieneke de drijvende kracht achter de ruitersportafdeling van Van Hoorn. Die passie ontstond al in haar jeugd, toen ze laarzen en schoenen poetste in een paardenfokkerij om haar paardrijlessen te kunnen betalen. Op haar achttiende ging ze lesgeven in maneges en ook heeft ze gewerkt bij een springstal. Zelf heeft ze ook veel wedstrijden gereden, zowel springen als dressuur en cross. Toen de eerste ruitersportartikelen in de winkel kwamen, werd Rieneke al gauw vaste klant. Ze begon af en toe te helpen en inmiddels is ze niet meer weg te denken van de ruitersportafdeling. Ze weet alles van paarden en ruitersport en daar profiteren de klanten van.

“Een van de hengsten die ik heb beleerd, heeft nog meegedaan aan dressuurwedstrijden op de Olympische Spelen! Daar ben ik best een beetje trots op!”

Thomas

Thomas

‘En wat wil jij later worden?’ Deze vraag is hem al vaak gesteld door de klanten. Want ook Thomas, de jongste zoon van Hendrik en Loeke, is inmiddels een vertrouwd gezicht geworden in de winkel. Hij gaat op zaterdag vaak met opa de bestellingen bezorgen en helpt zoveel mogelijk met allerlei werkzaamheden in de winkel. Met een Havo diploma op zak en hopelijk over 1,5 jaar ook het VWO diploma, is zijn doel de studie Diergeneeskunde aan de Universiteit te gaan volgen. Of hij hobby’s heeft? Piano spelen is zijn grote passie en daarnaast gooit hij af en toe een hengeltje uit, samen met Hendrik.

“Ik wil graag dierenarts worden, dieren weer beter kunnen maken is mijn doel. In de winkel zie ik vaak allerlei honden die met hun baasje meekomen en dat vind ik erg gezellig”

contact

Van Hoorn dierenspeciaalzaak
Wilhelminastraat 18
9541 AP Vlagtwedde
tel (0599) 31 24 99
info@vanhoorn-vlagtwedde.nl

openingstijden

Van Hoorn dierenspeciaalzaak
Wilhelminastraat 18 9541 AP Vlagtwedde Nederland
+31599312499 info@vanhoorn-vlagtwedde.nl images/vanhoorn/website/logo.gif
maandag
13:00 - 18:00
dinsdag
08:30 - 12:00
13:00 - 18:00
woensdag
08:30 - 12:00
13:00 - 18:00
donderdag
08:30 - 12:00
13:00 - 18:00
vrijdag
08:30 - 12:00
13:00 - 20:00
zaterdag
08:30 - 17:00
zondag
Gesloten
Helaas! Zien we je morgen?

op de kaart